En målmedveten drömmare

Om mig – Desiree Blomberg

Mitt företag, Queen Blomberg The Company, började som en dröm, en tanke att förmedla hälsa och hjälpa såväl privatpersoner som företag och organisationer att hitta rätt väg till en hållbar livsstil.

Så, vem är jag? Vem är Desiree Blomberg?

Jag har stor erfarenhet från flera olika serviceyrken (framför allt från resebranschen), som säljare och inom kommunikation. Eftersom en av mina största passioner är människor och deras utveckling, blev det helt naturligt för mig att sadla om och börja arbeta med hälsa. Förutom att jag är utbildad personlig tränare, så hjälper jag företag och organisationer med hälsofrågor och de anställdas personliga hållbarhet.

Utbildningar och erfarenheter

Personlig Tränare: Axelsons gymnastiska institut, inriktning hälsa, samt gruppträning (spinning) och gyminstruktör på Friskis&Svettis. Jag är även EHFA certifierad (European Health and Fitness Association) och har läst sociologi vid Lunds Universitet.

Jag har en bred erfarenhet från arbetslivet och har gjort allt från att ha varit en helt vanlig arbetstagare till att sitta i företagets ledningsgrupp. Min bakgrund gör att jag har en djup förståelse för personalhälsa och vikten av att ett företag mår bra. Jag har även varit hälsoinspiratör på kommunikationsskolan Berghs SoC, vilket ledde till att flera medarbetare kom igång med eller utvecklade sina personliga hälsomål.

Mina träningspassioner

Att vara spinninginstruktör, att leda olika typer av fys-pass och att vara instruktör på Friskis&Svettis, den variationen är min passion. Jag kallar mig själv... en cocktail triathlet.

Jag älskar alla distanser inom triathlon, och har en extra stor passion för de längre sträckorna. Cocktail kommer från att jag gillar att njuta av livet, det vill säga jag är lika förtjust i god mat och dryck som jag är av träning.

Mina gamla träningsmeriter

Jag har varit tränare, samt tävlat i volleyboll, har tävlat i badminton och är stolt innehavare av ett blått bälte i Ju-jutzu.

Mina tävlingsbedrifter

Jag har genomfört Ironman, både hel- och halvdistanser, har cyklat Vätternrundan, och sprungit flertalet hel- och halvmaratons, bland annat Stockholms marathon. Jag har en bronsmedalj från i Riksmästerskapen i Duathlon i min åldersgrupp 2015. Och listan fylls på kontinuerligt...


Nyfiken på mer?

Vill du höra mer om min resa från soffpotatis till Ironman? Boka en inspirationsföreläsning!

Omskriven i media

Veckans triathlet: Desiree Blomberg

Runners World, februari 2016

"Desiree Blombergs styrka är pannbenet. När hon väl satt sin fot på startlinjen vägrar hon att ge upp. Hennes favoritdistanser är ironoman och halv-ironman och viktigast för henne är att må så bra som möjligt, vara så stark som hon bara kan vara, och framför allt har riktigt, riktigt roligt!"